BringITon! 2018


Workshop de promovare și valorificare a
interacțiunii între cercetarea informatică
universitară
și mediul de afaceri

13-14 decembrie 2018






Locația Sala Pașilor Pierduți, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Intrarea Liberă

Ce ne propunem la BringITon!

Promovarea ideilor de tehnologii informaționale din cercetarea universitară românească #

Inițierea tinerilor cercetători în modelarea afacerilor de către personalități de succes#

Invitați și speakeri din mediul de afaceri românesc și mediul universitar #

#

# Identificarea necesităților de tehnologizare informatică a ideilor cu impact de piață

# Analiza impactului pe care cercetările în IT din universități le au în mediul de afaceri

# Încheierea de parteneriate între facultăți cu profil de informatică/calculatoare și companii

Apel de participare

Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române, organizează, sub auspiciile Academiei de Științe Tehnice din România, în zilele de 13-14 decembrie 2018, în Sala Paşilor Pierduţi din Palatul Universitar de la Copou (Iaşi, Bd. Carol I, nr. 11), cea de a patra ediţie a workshopului „BringITon!”, în intenția de a stabili şi consolida parteneriate între mediul universitar de IT din România, investitori și companii de profil.

Organizatorii invită studenți, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi, cercetători și cadre didactice din toate domeniile IT, cu proiecte care pot cointeresa parteneri industriali și potențiali investitori. Înregistrările online și urcarea rezumatelor proiectelor (pe situl Easychair: 1 pagină conținând o prezentare generală și o descriere a unui număr de scenarii de utilizare) trebuie făcute până la data de 20 noiembrie 2018.

Proiectele selectate de Comitetul de Program vor fi prezentate sub formă de postere și demonstrații interactive în cadrul workshopului și vor fi publicate într-un catalog. Posterul pe care îl veți tipări și pe care trebuie să-l aduceți la eveniment trebuie să respecte acest template. Fiecare prezentare din catalog este limitată la 2 pagini, conform acestui template. Dintre proiectele prezentate ca postere și demonstrații în cadrul workshopului, un Comitet de Experți va selecționa cele mai reprezentative 20, considerate a avea un mare potențial de piață. Autorii lor vor avea ocazia să le prezinte în foarte scurte elevator pitches (3-4 min). Dintre ele, Comitetul de experți va selecționa 5 proiecte cărora li se vor acorda o atenție specială: într-o sesiune cu public, autorii acestor proiecte vor lucra alături de experți pentru dezvoltarea planurilor de afaceri. În final, cele mai bune 3 idei însoțite de planuri de afaceri vor fi premiate, iar autorii lor vor beneficia de un training gratuit de 3 luni într-un incubator de afaceri din Iași.

În cadrul workshopului va mai avea loc o conferință de presă, vor fi prezentate 3 tutoriale și un număr de mesaje invitate ale unor personalități științifice și antreprenoriale, precum și câteva povești de succes. Evenimentul se va încheia cu o masă rotundă cu tema: Mediul universitar față în față cu industria.

Date importante:

  • 30 noiembrie: înregistrarea online și urcarea în situl Easychair a rezumatelor proiectelor
  • 5 decembrie: primirea răspunsurilor din partea Comitetului de Program
  • 8 decembrie: trimiterea prezentărilor proiectelor care vor fi incluse în Catalog
  • 13-14 decembrie desfășurarea workshop-ului „BringITon!”

Pentru orice lămuriri suplimentare, vă rugăm, să ne scrieți pe adresa bringiton@info.uaic.ro. Vă așteptăm!

Invitat special

Andrei Dănilă, Lifelong Learner!

Andrei este onwer și CEO al companiei ieșene de IT, Code932. Această companie locală dezvoltă software în domenii variate pentru clienți din întreaga lume. De la biometrie la platforme de video streaming, Andrei a îndrăznit să încerce proiecte dintre cele mai îndrăznețe împreună cu Dragoș Grosu, partenerul lui cu peste 20 de ani de experiență tehnică în domeniu și alături echipa pe care și-au creat-o în jurul lor.

Visul lui Andrei este să facă tot ce-i stă în putere să schimbe planeta într-un loc mai bun pentru generațiile următoare. Cum vrea să facă asta? Împreună cu oameni - după 20 de ani de experiență în management, Andrei este absolut convins că lucrurile mărețe se fac prin cooperare, nu prin competiție. De aici rezultă implicarea lui și a firmei pe care o conduce în proiecte locale, colaborative și cu viziune pe termen lung. Frica este emoția pe care Andrei nu o lasă să preia conducerea în niciun moment, iar dezvoltarea acestei abilități îi este accelerată de pasiunea pentru enduro și raliuri moto.

Invitat special

Andrei Postolache - Managing Partner Introspecials!

Andrei este co-fondator și Managing Partner la Introspecials, o consultanță de management și leadership din Iași, co-fondator și Managing Partner la TBNR, un accelerator de startup-uri din Iași.

Invitat special

Georgiana Dragomir - Managing Director & Partner Grapefruit!

Georgiana a devenit Managing Director si Partener Grapefruit, după 8 ani de rezultate livrate în companie și către clienți. Motto-ul ei de Managing Director este inovație, performanță și satisfacția clientului. Această strategie a adus în Grapefruit o creștere sustenabilă, clienți noi, exclusiv multinaționale, precum și eficiență și eficacitate în echipă.

Cum s-ar descrie Georgiana în câteva propoziții: „Mă descopăr în permanență, și învăț câte ceva nou în fiecare zi. Vreau să fac lucrurile diferit și încurajez această atitudine în mine, în familia mea, în compania pe care o conduc și de ce nu în România. În ultimii ani, am ajuns la concluzia că timpul este prețios și nu mai vreau să îl irosesc. Trebuie să acționez acum, pentru a-i ajuta pe oameni să facă lucrurile mai eficient și să-și îmbunătățească calitatea vieții.”